Υπηρεσίες & Κόστος

valantisch3

Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία:

Βασικός στόχος της ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας είναι η συνειδητοποίηση ή αλλιώς «ενόραση» (insight): βαθειά επίγνωση της ασυνείδητης ψυχικής πραγματικότητας του ανθρώπου. Η διαδικασία βοηθάει, δηλαδή, το άτομο να κατανοήσει καλύτερα τις «κρυμμένες» πλευρές της προσωπικότητάς του, έτσι ώστε να καταφέρει να προχωρήσει σε διαχρονικές αλλαγές της προσωπικής του ζωής. Κατά τη ψυχοδυναμική προσέγγιση οι πρώιμες εμπειρίες του παρελθόντος (και δη οι τραυματικές) επηρεάζουν σημαντικά την παρούσα κατάσταση του ατόμου. Ενίοτε, αξιοποιούνται στοιχεία και από άλλες σχολές: γνωσιακή (αναλυτική), υπαρξιακή, θεραπεία μέσω τέχνης κ.α.

Βραχεία Ψυχοθεραπεία:

Η βραχεία ψυχοθεραπεία στοχεύει στην άμεση ψυχολογική ανακούφιση του ανθρώπου, καθώς και στην διευκόλυνση του ίδιου να αναπτύξει χρήσιμες και αποτελεσματικές στρατηγικές επίλυσης σε επίκαιρα ζητήματα που ενδέχεται να το απασχολούν: αντιμετωπίση χωρισμού, διαχείριση εργασιακού burnout, περίοδος εγκυμοσύνης, πρόσφατη μετακόμιση κ.α. Η διάρκεια της βραχείας ψυχοθεραπείας είναι σύντομη (12 έως 20 συνεδρίες), καθώς η διαδικασία είναι αρκετά οργανωμένη και στοχοθετημένη. Οι συνεδρίες βραχείας ψυχοθεραπείας υλοποιούνται διά ζώσης στο γραφείο ή online μέσω βιντεοκλήσης.

Ψυχοθεραπεία Ζεύγους:

Η ψυχοθεραπεία ζεύγους στοχεύει στην βελτίωση της συναισθηματικής επικοινωνίας του ζευγαριού, καθώς και στην εξέλιξη της ερωτικής του ζωής. Οι συνεδρίες βοηθούν το ζευγάρι, έτσι ώστε να καταφέρει να διαχειρίζεται καλύτερα τις δυσκολίες της κοινής καθημερινότητας (διαχείριση ρόλων, ανατροφή παιδιών κ.α.). Το ζευγάρι αρχίζει, σταδιακά και με τη βοήθεια της θεραπείας, να επικοινωνεί με πιο ώριμους και παραγωγικούς τρόπους για βασικά ζητήματα που αναπόφευκτα προκύπτουν. Ωστόσο, πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός ομαλού χωρισμού/διαζυγίου του ζεύγους. Οι συνεδρίες υλοποιούνται ενίοτε και μέσω διαδικτύου (online).

Online Ψυχοθεραπεία:

Η θεραπεία μέσω διαδικτύου (e-Therapy) συνίσταται στην υλοποίηση online συνεδριών μέσω βιντεοκλήσης (π.χ. Viber/Skype/Messenger) με τον ψυχολόγο. Η επιλογή της Online Ψυχοθεραπείας προτείνεται κυρίως σε άτομα που: α) διαμένουν εκτός Αθήνας ή και Ελλάδας (Ελληνες εξωτερικού), β) έχουν κινητικές δυσκολίες ή θέματα υγείας, γ) δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο για μετακινήσεις εντός της ημέρας, δ) δυσκολεύονται στην πιο άμεση και προσωπική επαφή λόγω αμηχανίας, ε) αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο ψυχολογικής υποστήριξης (π.χ. νέοι/φοιτητές). Μάθετε περισσότερα για την OnLine Θεραπεία. 

Ομάδες & Σεμινάρια :

Μέσα από μια ομάδα αυτογνωσίας ή κάποιο βιωματικό σεμινάριο οι συμμετέχοντες καταφέρνουν σταδιακά να ανοιχτούν και να μιλήσουν ελεύθερα για τα θέματα που τους απασχολούν, ενώ την ίδια στιγμή έχουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, τα μέλη μιας πλαισιωμένης ομάδας αυτογνωσίας ή κάποιου σεμιναρίου μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπόλοιπους τις προσωπικές τους δυσκολίες, και εν τέλει να ανακαλύψουν νέες ιδέες για την ομαλότερη διαχείριση των προβλημάτων τους.

  • Γενικά, το γραφείο του PsychoTherapy Lab αναλαμβάνει:

κατάθλιψη/μελαγχολία, κρίσεις πανικού, φοβίες, εμμονές/ψυχαναγκασμοί, θέματα προσωπικότητας, ζητήματα ναρκισσισμού,  «δύσκολα» συναισθήματα (π.χ. ζήλεια ή θυμός), προβλήματα σχέσεων, χαμηλή αυτοεκτίμηση, εργασιακό burnout, οικογενειακά προβλήματα, θέματα σεξουαλικότητας (LGBT+, αποδοχή ταυτότητας κ.α.), διαχείριση απώλειας & πένθους, υπαρξιακά ζητήματα (π.χ. άγχος θανάτου), κακοποίηση & ψυχικό τραύμα, ψυχοσωματικά προβλήματα (αυτοάνοσα νοσήματα, καρκίνος κ.α.), εξαρτήσεις, θέματα διατροφής και ύπνου, ζητήματα αυτοφροντίδας, ψυχωσικές διαταραχές (με συνεργασία ψυχιάτρου).

Κόστος Υπηρεσιών:

Κάθε τύπου συνεδρία με τον ψυχολόγο (ατομική, ζεύγους, ή διαδικτυακή) έχει διάρκεια 1 ώρας και κοστίζει 60€. 

Το κόστος συμμετοχής σε βιωματικά σεμινάρια ή ομαδικές συνεδρίες (max. 8 άτομα) ξεκινά από 30€. 

Ισχύει 24ωρη πολιτική ακυρώσεων (ή αλλαγών).

 

Αρέσει σε %d bloggers: